Timsah Arena'nın Son Hali

reklam

Timsah Arena'nın Son Hali

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Acemler semtinde yaptırılan 'Timsah Arena'da 7 ton ağırlığındaki çelik malzemenin halatlarla gerdirilmesini esas alan 'Germe membran' sisteminin uygulanması başladı.

 

Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile birlikte yüklenici firmanın temsilcilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Altepe, kaba inşaatın bittiğini, ince işçiliklerle cephe kaplamanın da hızla devam ettiğini, 2 ay içinde çelik çatı montajına başlanacağını söyledi. Belediye Başkanı Recep Altepe, aynı zamanda teflon malzeme çatı kaplamada kullanılacak 7 bin ton malzemenin 5 bin tonluk kısmının üretiminin tamamlanarak, montaja başlandığını, yılbaşına kadar inşaatı tamamlamayı hedeflediklerini ekledi.
Dünyada takımın sembolü ile projelendirilen ender stadyumlardan biri olan ve bittiğinde çatısı timsah görünümünde olacak stadyum, aynı zamanda çatı montajı ile de Türkiye'de bir ilk olacak. Dünyada sadece 4 stadyumda kullanılan 'Germe Membran' sistemi yani çelik halatların gerdirilmesi ile stadyumun üzerinin kapatılması Türkiye'de ilk defa Bursa'da uygulanacak.
Çatı kaplamada kullanılacak 7 bin ton çelik malzemenin 5 bin tonunun üretimi yapılırken, bir taraftan da montaja başlandı. Montaj sırasında tonlarca ağırlığındaki parçaları taşıyacak olan geçici montaj kulelerinin inşası hızla sürerken, daha sonra da yüksek mühendislik becerisi gerektiren tüm malzemelerin çelik halatlarla gerdirilmesi aşamasına geçilecek. Çatının ana kabuğunun montajının 2 ay içinde tamamlanması hedeflendi. Çelik karkasın tamamlanmasının ardından da teflon malzemenin kaplamasına geçilecek. Yangına, eksi 35 derece ve artı 80 dereceye dayanıklı, büzülmeyen, kırılmayan, esnemeyen yapı malzemesi olan teflon kaplamada da Türkiye'de ilk kez Bursa'da uygulanacak.

Kaynak :DHA

 

Bu Makaleyi Sosyal Mecrada Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | PTT 1. LİG
Copyright © 2011. Spor Kuşağı - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger