Home » , , , , , , » GALATASARAY BEŞİKTAŞ DERBİSİ MAÇIN SONUÇU

GALATASARAY BEŞİKTAŞ DERBİSİ MAÇIN SONUÇU

reklam

Galatasaray 10 kişiyle de lider: 2-1

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında 2013'ün ilk derbisinde Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Galatasaray'ın gollerini Emre Çolak (3') ve Riera (45+1') atarken, Beşiktaş'ın golünü Sivok (46') kaydetti. Galatasaray'dan Felipe Melo, 61'de gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Süper Lig-Galatasaray 10 kişiyle de lider: 2-1
Türk Telekom Arena'da 2013'ün ilk derbisi olan Galatasaray-Beşiktaş derbisine, Sarı-Kırmızılı ekip daha hızlı başladı. Sağ kanattan geliştirilen atakta Umut Bulut, ceza sahası içerisinde boş pozisyonda olan Emre Çolak'a ortasını gönderdi. Emre, gelişine şutunu attı ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Beşiktaş oyuna dahil olmak için daha baskısını artırdı. Siyah-Beyazlıların en tehlikeli atağı ise 25. dakikada Hilbert'le gerçekleşti. Galatasaray savunmasının boş yakalayan Beşiktaş'ta, Hilbert Olcay'ın pasıyla kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Hilbert şutunu attı ancak top yandan auta çıktı. Dakikalar 45+1'i gösterdiğinde Selçuk İnan'ın sol kanattan gösterdiği ortaya Riera kafasını vurdu ve Galatasaray, Beşiktaş karşısında 2-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının sonucu oldu.

İkinci yarıya Beşiktaş hızlı başladı. 46. dakikada sol kanattan Fernandes ile kullanılan kornere Sivok kafasını vurdu ve Galatasaray karşısında farkı 1'e indiren golü kaydetti: 2-1. Bu golden sonra Galatasaray baskısını yine kurdu ve oyunda üstünlüğü ele aldı. 61. dakikada Necip ile ikili mücadele sonrası gerilen ortamda Melo, Beşiktaş'tan Oğuzhan Özyakup'a yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görerek Galatasaray'ı 10 kişi bıraktı. Geriye kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı ve Galatasaray, Beşiktaş'ı sahasında yenerek liderliğini sürdürdü.

32. dakikada M. Ali Birand'a alkış


Derbinin 32. dakikasında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi de olan Mehmet Ali Birand'ı taraftarlar ayakta alkışladı. Bu alkışlamanın 32. dakikada olmasının nedeni ise Mehmet Ali Birand ile özdeşleşmiş olan 32. Gün programının olmasıydı. Ayrıca tribünlerde Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Ali ve eşi Cemre Birand da yerlerini
almıştı.

Sneijder ve Dentinho sahada

Galatasaray'ın hafta ortasında Inter'den tranfer ettiği Wesley Sneijder, ikinci yarının 57. dakikasında Emre Çolak'ın yerine oyuna girdi. Dentinho ise 58. dakikada Olcay'ın yerine sahadaki yerini aldı. Ancak iki futbolcu da oyunda varlıklarını pek göstermedi.
Bu Makaleyi Sosyal Mecrada Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | PTT 1. LİG
Copyright © 2011. Spor Kuşağı - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger